Susret u Hamburgu
0

Adnan Redžović u meču protiv Asmira Burgića

Sarajevo-x.com
Adnan Redžović i Adnan Buharalija na pripremama
Adnan Redžović i Adnan Buharalija na pripremama
Bosanskohercegovački K1 borac Adnan Redzović koji je 20. marta u sarajevskoj areni Doma mladih Skenderija u meču protiv Grka Stavrosa Anastasiadisa osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u kick boxu, uveliko se priprema za svoj naredni meč.

Naime, aktuelnog evropskog prvaka 25. aprila u njemačkom gradu Hamburgu očekuje meč protiv izuzetno teškog protivnika.

“Raditi ću meč protiv Asmira Burgića koji je veoma kvalitetan i trofejan protivnik, a s obzirom da sam veoma dobro pripremljen biće to veoma atraktivan dvoboj i nadam se da ću ponovo slaviti“, rekao je Adnan Redžović u izjavi koju je poslao medijima.

'Naš K1 borac priprem za okršaj odrađuje na Olimpijskoj ljepotici Igmanu u hotelu „Feri“ gdje se priprema za okršaj protiv borca koji je rođen u Njemačkoj i nastupa pod zastavom istoimene države. Burgić je višestruki je šampion Evrope u mu taiju', izjavio je Muzafer Zorlak, glasnogovornik 'Redžović tima'.

Na Igmanu se zajedno sa Redžovićem nalaze i članovi njegovog stručnog štaba sa Jasminom Erovićem na čelum kao i naš najbolji bokser Adnan Buharalija koji se ovdje priprema za meč 16. maja u Beču, protiv Švicarca Maxa Gusseta.

'Ovdje u hotelu „Feri“ imam fantastične uslove za trening i za odmor to mi se posebno sviđa iz razloga što sam distanciran od gradskih zbivanja i potpuno sam fokusiran na što bolje pripreme', rekao je Redžović kojeg poslije ovog meča očekuje odbrana Evropske titule.