"Noć gladijatora 3"
0

Adnan Redžović protiv Rubena Peresa Mora

Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
U organizaciji Kluba borilačkih sportova Gladijator u areni sarajevskog Doma mladih u petak od 20.00 sati bit će održana borilačka manifestacija pod nazivom "Noć gladijatora 3".

U glavnoj borbi večeri za titulu svjetskog prvaka u kick boxingu po K1 pravilima u WKA federaciji rukavice bi u teškoj kategoriji trebalo da ukrste jedan od najboljih bh. K1 takmičara - aktualni evropski prvak Adnan Redžović i Ruben Peres Mora iz Španije.

S obzirom na to da Španac još nije doputovao u Sarajevo, a razlog tome je, kako su istakli organizatori, katastrofalni zemljotres koji je pogodio ovu zemlju. Ukoliko Redžovićev protivnik ipak ne dođe na vrijeme na meč, njega će zamijeniti "drugi na listi izazivača", a to je borac iz Austrije.

"Dosta dobrih stvari sam napravio u K 1. Promovisao i sebe i svoju zemlju i mislim da je vrijeme da se ponovo ozbiljno okušam u boksu, inače 'mojoj prvoj ljubavi', sportom kojim je i krenula moja karijera. Sada i nije bitno s kim ću se boriti, ali obećavam spektakularan kraj moje dugogodišnje uspješne K 1 karijere", istakao je Redžović.

Bh. borcu ovo će biti zvanični oproštaj od K1 sporta, nakon kojeg prelazi u profesionalni boks gdje će već 25. juna u Kelnu imati uvodnu borbu pred meč Felixa Sturma.

Pored glavnog meča večeri organizator je upriličio još sedam borbi, od kojih dvije u ultimate fightu (MMA), u kojim će se naš Denis Stojnić boriti protiv Stefana Traunmullera iz Austrije, te Igor Alagić iz Hrvatske protiv Balrasa Farkasa iz Mađarske.

Na poziv Redžovića i Stojnića počasni gosti manifestacije „Noć gladijatora 3“ bit će zvijezde K1 sporta - Errol Zimmerman i Chalid die Faust.

Parovi mečeva u K1: Enko Alić (BiH) - Samo Petje (Slo) Arif Mulalić (BiH) - Alan Saitta (Ita) Elmir Mehić (BiH) - Denis Marjanović (BiH) Haris Ćutuk (BiH) - Jetmir Emruli (Alb) Dženan Poturak (BiH) - Jovan Kaluđerović (Srb)