Kick box
0

Adnan Redžović evropski prvak

FENA
Bosanskohercegovački borac Adnan Radžović osvojio je titulu evropskog prvaka u kick boxu u teškoj kategoriji po K-1 pravilima u WKA veriziji.

U glavnom meču večeri na borilačkoj manifestaciji pod nazivom "Noć gladijatora" Redžović je u areni Doma mladih u KSC Skenderija, pred oko 1.000 gledalaca, zasluženo savladao Grka Stavrosa Anastasiadisa, jednoglasnom odlukom sudaca. U svih pet rundi naš borac bio je aktivniji, a u trećoj rundi protivnika je poslao na pod.

Tridesetdvogodišnji Redžović višestruki je prvak BiH u boksu, kick boxu i ful kontaktu. Najveći uspjeh u karijeri postigao je 2003. godine u Sarajevu, kada je u disciplini K 1 osvojio titulu "Kralj Koloseuma". Učesnik je svjetskih i evropskih prvenstvima u kick boxu na kojim za reprezentaciju naše zemlje osvajao medalje.

U šest uvodnih borbi, koji su trajali po tri runde, publika je imala priliku da vidi zanimljive mečeve sa borcima iz BiH, Holandije, Turske i Mađarske.

Od bh. boraca pobjede su postigli Džemal Mahmić, koji je u kategoriji do 81 kg bio bolji od Mađara Šandora Lidla, Muamer Tufekčić tehničkim nokautom u 3. rundi savladao je Holanđanina Koosa Kivitsa, dok je najefektniju pobjedu ostvario Sarajlija Haris Ćutuk (kategorija do 75 kg), koji je klasičnim nokautom u 1. rundi savladao Sjefa Henselsa iz Holandije. U međusobnom dvoboju naših boraca Banjalučanin Denis Marjanović (kategorija do 95 kg) bio je bolji od Adisa Dadovića iz Zenice.

U preostala dva meča naši mladi takmičari Bahrudin Mahmić iz Zenice i Nikola Matić iz Čapljine poraženi su. Mahmić je u kategoriji do 71 kg, predao meč u 2. rundi Robinu Roosmalenu iz Holandije, dok se Matić, u kategoriji do 75 kg, u sve tri runde hrabro suprotstavio iskusnom Turčinu Omeru Tekinu, koji je važio za najboljeg borca večerašnjeg programa.

Uspješan organizator ove sportske manifestacije bio je Klub borilačkih sportova "Gladijator" iz Sarajeva.