"Večer gladijatora" 21. marta
0

Adnan Redžović će se boriti za evropsku titulu

Sarajevo-x.com
Članovi Organizacionog odbora sa Adnanom Redžovićem
Članovi Organizacionog odbora sa Adnanom Redžovićem
Bosanskohercegovački K1 borac Adnan Redžović će 21. marta ove godine u KSC Skenderija ukrstiti rukavice sa Grkom Stavrosom Anastasiadisom za titulu Evropskog prvaka u WKA federaciji na borilačkoj manifestaciji "Večer gladijatora“ u organizaciji kluba borilačkih sportova "Gladijator“.

Tim povodom održana je prva sjednica Organizacionog odbora kojeg sačinjavaju svi iskreni ljubitelji borilačkog sporta u Sarajevu.

Na čelu odbora je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, a članovi su Mirsad Ćatić, Haso Šepo, Amir Zukić, Muhamed Švrakić, Redžovićev dugogodišnji trener Jasmin Erović i drugi.

Ovom prilikom je rečeno da će se svi ponaosob učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti da naprave zaista veliki borilački događaj svjetskih razmjera kako samo Sarajevo zaslužuje, te da poprave imidž borilačkog sporta u BIH. Također je istaknuto da će ovo biti između ostalog i audio-vizuelni spektakl nezapamćen kada su borilačke manifestacije u našem glavnom gradu u pitanju. Poslije "Večeri gladijatora" bit će upriličena i VIP zabava.