Ispit za K1 prvaka
0

Adnan Redžović 15. augusta na turniru u Dubrovniku

Sarajevo-x.com
Adnan Redžović
Adnan Redžović
Aktuelni profesionalni prvak Evrope u K1 borilačkoj disciplini u WKA federaciji, Adnan Redžović 15. augusta učestvovati će na turniru "Slano fight night“ u Dubrovniku gdje će snage odmjeriti sa prvakom Hrvatske i bronzanim sa Svjetskog prvenstva u K1 Hrvojem Marasovićem.

"Marasović u karijeri ima 42 meča od čega 37 pobijeda i 19 nakauta i član je „Top milenium“ kluba borilačkih sportova iz Splita gdje treniraju i zvijezde ovog sporta u Hrvatskoj Igor Alagić i Domagoj Ostojić. Inače, hrvatski borac je visok 194 cm i 103 kg težak što ga čini veoma eksplozivnim i brzim. On je beskompromisan borac i napadački orjentisan što mi se i sviđa jer i ja gajim takav tip borbe“, govori nam Adnan te dodaje:

"S obzirom da protiv boraca iz Hrvatske, gdje je ovaj sport razvijeniji nego u našoj zemlji, imam pozitivan rezultat nadam se da ću iz Dubrovnika doći sa još jednom pobjedom u karijeri.“

Za ovaj dvoboj naš najbolji K1 borac trenira sa svojim „Redžović timom“ sa vrhunskim trenerom Jasminom Erovićem na čelu a za sparing tu je i Adnan Buharalija bokserski prvak BIH koji 18. augusta u Poljskom gradu Sczecin ima meč protiv Anci Youro u supertškoj kategoriji.

"Praktično ja sam u trenažnom procesu još od marta mjeseca kada sam osvojio titulu prvaka Evrope jer su mi neki od organizatora turnira po Evropi otkazali nekoliko mečeva do sada pa s tim u vezi ovog ljeta nisam ni odmarao", kaže Redžović.

Inače, ova borba za Adnana Redžovića će poslužiti kao uvertira za jedan od najjačih turnira u Evropi u Amsterdamu u oktobru mjesecu protiv za sada nekoliko boraca u opticaju, a u novembru će napadati titulu prvaka Svijeta u Domu mladih u Skenderiji.