|

Adnan Ćatić za Klix.ba: Prvak sam svijeta, podmetanja postaju smiješna

Adnan Ćatić za Klix.ba: Prvak sam svijeta, podmetanja postaju smiješna
279
Piše: Edin Isanović
8.9.2016. u 12:29
72
komentara
279

dijeljenja
Adnan Ćatić za Klix.ba: Prvak sam svijeta, podmetanja postaju smiješna Adnan Ćatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što su mediji prenijeli kako je u srijedu njemačko tužilaštvo otvorilo krivičnu istragu protiv peterostrukog svjetskog šampiona po WBA verziji u srednjoj kategoriji Adnana Ćatića zbog navodnog dopinga, on je u razgovoru za portal Klix.ba izjavio da se radi o podmetanjima.
Ćatić je u februaru ove godine pobijedio Fjodora Čudinova i peti put postao svjetski bokserski prvaka po WBA verziji u srednjoj kategoriji. Informacije koje su se pojavile kasnije iz antidoping agencije i na koje su se pozivali njemački mediji, govorile su da je kod Ćatića A uzorak bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu stanozolol. Nakon što je jučer objavljena informacija o navodnom otvaranju krivične istrage, Ćatić je za Klix.ba rekao o čemu se zapravo radi.

"Ova podmetanja su vise postala smiješna, čak bih rekao ekstra smiješna. Od borbe je prošlo pola godine, a još uvijek nije odgovoreno na zahtjeve mog advokatskog tima. Sve to govori o čemu se radi. Kada mi sa argumentima uputimo neki dokument, odgovora nema. Još nema ništa za B uzorak koji smo mi tražili. Šta se desilo sa mojim testom urina pa je trebalo toliko vremena za analizu? Ono što mogu reći jeste je da moj tim radi na ovom slučaju, uopće se ne brinem“, izjavio je Ćatić.

Dodao je kako je on aktuelni svjetski prvak po WBA verziji u srednjoj kategoriji.

"Ja sam i dalje svjetski prvak i to je činjenica. Sviđalo se to nekome ili ne“, jasan je Ćatić koji posljednjih nekoliko mjeseci živi u BiH na relaciji Blagaj - Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (72)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...