|

Adnan Ćatić o problemima sa dopingom: Vrijeme je da i ja nešto kažem

Adnan Ćatić o problemima sa dopingom: Vrijeme je da i ja nešto kažem
202
Klix.ba
17.12.2016. u 23:57
68
komentara
202

dijeljenja
Adnan Ćatić o problemima sa dopingom: Vrijeme je da i ja nešto kažem Foto: Instagram
Njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla Adnan Ćatić, Felix Sturm oglasio se putem Instagrama povodom rezultata B uzorka na kojem je pao proteklog novembra.
Glasnogovornik tužilaštva iz Kelna Daniel Vollmert u novembru je za njemačke medije saopćio da je Ćatić pao i na B uzorku, nakon što je ranije A uzorak također bio pozitivan.

"B uzorak je testiran. Rezultati su pozitivni kao i za A uzorak. Istraga se nastavlja", kazao je Vollmert tada. Njemački mediji su tada javili da Ćatiću prijeti kazna zatvora do tri godine ukoliko bude osuđen.

Nakon više od mjesec dana tišine, Ćatić se oglasio putem Instagrama, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

"Uvijek sam bio u formi za svaku borbu! Vrijeme je da i ja nešto kažem za sve ovo što pokušavaju da mi podvale. Javljeno mi je 15. aprila da sam pozitivno testiran na jedan steroid. Zašto je trajalo dva mjeseca, a inače traje dvije sedmice, nije mi niko niti htio niti mogao reći. Nakon što smo uključili advokata provjerio je svu dokumentaciju vezanu za probu. Takozvani 'Chain of custody form' je dio u kojem bi trebalo da piše šta se desilo sa mojom probom od trenutka kada sam je predao pa dok stigne u laboratoriju. Svu smo dokumentaciju dobili, osim te zadnje stranice na kojoj piše kada je proba stigla u laboratoriju, ko je primio i ko je analizirao. Nakon nekoliko upita taj dio nikad nije bio dostavljen. Osim toga nisam imao pravo da analiziram B probu u drugoj laboratoriji, iako imam pravo na to. Drugi atletičari imaju pravo na to! Na to pitanje opet niko ništa nije odgovorio. Asosijacija 'BDB' nikad nije bila adekvatno upućena u pozitivni rezultat. Iz svih tih razloga Svjetska asosijacija nikada nije izručila kaznu. Slučaj 'Felix Sturm' ne postoji! Ima još mnogo drugih zanimljivih detalja, a ovo bi trebalo biti dosta za sad. Hvala mom timu, mojoj porodici i naravno svim mojim fanovima!", poručio je Ćatić na svom Instagram profilu.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...