Boks, WBA verzija
0

VIDEO / Adnan Ćatić brani titulu protiv Amerikanca Hearnsa

Piše: E. Isanović
Foto: Wolfgang Schiffbauer/Fightnews.com
Foto: Wolfgang Schiffbauer/Fightnews.com
Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, svjetski prvak u profesionalnom boksu u srednjoj kategoriji po verziji WBA, spreman je za boks meč i odbranu titule. On će se večeras (subota) boriti protiv Amerikanca Ronalda Hearnsa u Porsche Areni, u Štutgartu.

U Njemačkoj i šire vlada veliko interesovanje, kako među Bosancima i Hercegovcima, tako i među svim ljubiteljima ovog sporta.

Po mnogima jedan od najboljih boksera današnjice često napominje da, iako je rođen u Leverkusenu, u Njemačkoj, Bosnu i Hercegovinu doživljava kao svoju domovinu, te da se uvijek ponosio svojim porijeklom.

Ćatić je u proteklom periodu naporno radio i naglašava da je potpuno spreman za meč.

Njemački Bild navodi da će Adnana bodriti njegovi veliki prijatelji Lukas Podolski, Bastian Schweinsteiger i Mario Gomez.

Sigurno je da će imati podršku i nekadašnjeg kapitena bh. nogometne reprezentacije Sergeja Barbareza koji je uvijek isticao da su veliki prijatelji.

Njegov suparnik Ronald Hearns, čiji je otac bio svjetski prvak u ovom sportu, karijeru je počeo u amaterskom boksu. Tada je u deset borbi ostvario isto toliko pobjeda - nokautom. Od aprila 2004. godine bori se profesionalno. U 27 borbi upisao je 26 pobjeda i jedan poraz.

"Felix je odličan borac, ali nisam došao u Njemačku da izgubim. Ipak, sve će se znati nakon dvanaest rundi", rekao je Hearns za Bild.

Podvukao je da ga je je iscrpila vožnja avionom od Los Angelesa do Frankfurta, koja je trajala dvanaest sati. Do Štutgarta se prebacio vozom.

Statistika sugeriše da Adnana očekuje izuzetno teška borba, ali se nadamo da će odbraniti naslov.

Borba počinje u 22.30 sati uz direktan prenos na Radio- televiziji Federacije BiH .