sport
130

Adna Borić prvakinja Balkana u taekwondou

FENA
Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo osvojili su 16 medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore u Zrenjaninu.

U konkurenciji više od 500 takmičara iz 10 nacionalnih selekcija Bugarske, Rumunije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Kosova, Slovenije i BiH, predstavnici ovog kluba koji su bili u sastavu bh. reprezentacije osvojili su jednu zlatnu, četiri srebrene i jedanaest bronzanih medalju.

Zlatnu medalju i zvaničnu titulu balkanske prvakinje je osvojila Adna Borić u konkurenciji kadetkinja preko 59 kg, a srebreni su bili Armin Gredić u konkurenciji seniora do 87 kg, Nedžad Husić u konkurenciji kadeta do 49 kg, Kerim Omerbegović u konkurenciji kadeta do 41 kg i Džejlana Kovačević u konkurenciji seniorki do 73 kg.

Bronzani su bili Sadmir Habibović, Jusuf Ali Rašidagić i Edita Murguz u konkurenciji kadeta, Delila Ramić, Edna Abaspahić, Amra Hadžagić, Lejla Brkić i Arman Dubravac u konkurenciji juniora, te Dina Čukurija, Emir Kaljanac i Samir Selimović u konkurenciji seniora.

Na prvenstvu u cjelokupnom poretku a na osnovu pojedinačnih rezultata reprezentacija Bosne i Hercegovine je zauzela treće mjesto, saopćeno je iz taekwondo kluba Novi Grad.