Kakanj
0

723 takmičara na Karate kupu sporta i ljubavi

Sarajevo-x.com
Proteklog vikenda u Kaknju je u organizaciji Karate kluba NARA pod pokroviteljstvom načelnika Mensura Jašarspahića Surija održan tradicionalni, šesti po redu, "Karate Kup sporta i ljubavi" na kojem je nastupilo 723 takmičara iz 42 kluba.

U ukupnom zbiru takmičenja najuspješnija ekipa takmičenja bio je Karate klub ''Hasen do Zenica'', čiji su takmičari osvojili najveći broj medalja i uspješnih plasmana u održane čak 52 kategorije takmičenja. Karatist Asmir Džikić, član zeničkog Hasendoa, proglašen je za najuspješnijeg takmičara turnira.

Pored masovnosti i izvanredne organizacije, ovogodišnji turnir okupio je i dvadesetak takmičara sa zvanjem majstora karatea, koji su se takmičili u okviru apsolutne kategorije. Najviše uspjeha među seniorkama imale su Atić Alma, članica kluba Rewus Lukavac, druga je bila Ruža Međedović i treća Melina Musić, obje iz Nara Kakanj. U apsolutnoj konkurenciji kod seniora pobjednik je Denis Kurtić, član Rewusa Lukavac, drugi je Aldin Karailo, član KK Mostar, a treći Alem Mandžuka, član sarajevskog Starog grada.

Turnir je privukao i veliki broj ljubitelja karatea, koji su na najbolji način pored učesnika pokazali da ovo takmičenje sa pravom svrstavaju među pet najkvalitetnijih karate turnira u Bosni i Hercegovini.