Taekwondo
0

7 medalja "Zlatnih ljiljana" u Slovačkoj i Hrvatskoj

FENA
Mladi članovi Taekwondo kluba Zlatni ljiljani osvojili su sedam medalja na dva jaka međunarodna dječja, kadetska i juniorska turnira - Ilyo cupu u Košicama (Slovačka) i Jastreb openu u Zagrebu.

Na Ilyo cupu, na kojem je učestvovalo 190 takmičara iz pet zemalja (Slovačka, Hrvatska, Italija, Poljska i Bosna i Hercegovina), najsjajnije odličje za Zlatne ljiljane osvojio je kadet Anes Halilović (kategorija do 53 kg), srebrenu medalju osvojila je pionirka Ela Ćibo (do 33 kg), dok su bronze pripale junioru Hajrudinu Hidoviću (do 68kg) i pionirki Arneli Mukić (do 40kg).

Istovremeno Zlatnji ljiljani su sa drugim timom učestvovali i na tradicionalnom turniru Jastreb Open u Zagrebu, na kojem su u konkurenciji 52 kluba sa 493 takmičara iz pet zemalja (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Mađarska) osvojili tri medalje, dva zlata i jednu bronzu. U kadetskoj konkurencji prva mjesta su osvojili Elmedin Čekrlija ( do 37kg) i Mirnesa Fetahović (do 33kg), dok je bronza pripala juniorki Saneli Šarić (do 63kg).