sport
0

5. Međunarodni turnir ritmičke gimnastike Olimpik 2010

Sarajevo-x.com
Klub ritmičko-sportske gimnastike Olimpik organizuje 5. Međunarodni turnir ritmičke gimnastike u individualnim i grupnim vježbama ”Olimpik 2010”. Turnir će se održati u subotu, 5. juna u Sportskoj dvorani ”Ramiz Salčin” na Mojmilu, a svečano otvaranje predviđeno je za 10.00 sati.

Ovo je tradicionalni turnir, koji svake godine dovede u Sarajevo veliki broj takmičarki. Ove godine pozivu KRSG Olimpik odazvalo se mnogo klubova iz cijele Evrope. Na takmičenju u individualnim i grupnim vježbama nastupiće preko 370 takmičarki iz 20 klubova iz: BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske, Turske.

”Svake godine Klub dobije sve više i više prijava za naše takmičenje i to je samo potvrda uspješnog rada i dobre organizacije Turnira. Ove godine imamo vrlo zanimljiv program takmičenja, jer je prijavljen veliki broj Klubova koji će se takmičiti u vrlo atraktivnim i za gledaoce zanimljivim grupnim vježbama. Nadamo se da će ljubitelji sporta doći u subotu u Sportsku dvoranu ”Ramiz Salčin” i bodriti veliki broj takmičarki iz BiH, a takođe zapljeskati i našim gošćama iz Evrope”, rekla je prof Hidajeta Glavinić, glavna trenerica i utemeljitelj Kluba.

KRSG Olimpik egzistira u našem gradu od ratne 1993. godine. U klubu aktivno trenira oko 300 djevojčica svih uzrasnih kategorija, od čega je 40 takmičarki, sa kojima radi 8 trenera i nekoliki stručnih saradnika (balerina, majstora ritmičke gimnastike, ...).