BiH predstavlja 30 sportista
0

270 takmičara iz 22 zemlje na Evropskom judo kupu u Sarajevu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Narednog vikenda u dvorani KSC Ilidža osmi put bit će održan Evropski judo kup za seniore i seniorke Sarajevo open 2013.

Turnir iz kalendara Evropske judo federacije (EJU) i ove će godine imati visoki rejting, jer će među 270 takmičara i takmičarki iz 22 zemlje biti nekoliko osvajača evropskih i svjetskih medalja.

U Sarajevu će nastupiti i predstavnici evropskih velesila u judo sportu među kojim su Rusija, Francuska, Mađarska i Njemačka.

Od pojedinaca uz našeg Amela Mekića, bivšeg evropskog prvaka, najzvučnije ime je Mađar Bor Barna, dvostruki evropski i svjetski viceprvak.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 30 takmičara. Pored Mekića, najviše se očekuje od Dražena Subotića, Ibre Miladina i Mitra Mrdića, a kod žena od Larise Cerić, aktualne evropske prvakinje u konkurenciji mlađih seniorki do 23 godine.

Turnir će selektoru Branislavu Crnogorcu biti nova prilika za provjeru forme i izbor bh. predstavnika za učešće na evropskom prvenstvu, koje će se krajem aprila održati u Budimpešti.

Oba dana takmičenja (30. i 31. marta) eliminacione borbe počinju u 10.00 sati, nakon čega će uslijediti finalne borbe od 16.30 sati. Svečano otvaranje turnira na programu je u subotu u 16.00 sati.