{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


128 bh. sportista na Mediteranskim igrama u Pescari

S
18.6.2009. u 13:07
0
0
128 bh. sportista na Mediteranskim igrama u Pescari
0
128 bh. sportista na Mediteranskim igrama u Pescari
Povodom odlaska bh. sportista na Mediteranske igre Pescara 2009. u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine u četvrtak je održana press konferencija kojoj su prisustvovali šef misije Branislav Crnogorac, trener bokserske reprezentacije Elmedin Fetahović, te sportisti Larisa Cerić (judo) i Damir Kučuk (boks). Oni su govorili o predstojećim Mediteranskim Igrama i o stepenu pripremljenosti naših sportista.
Šef misije Branislav Crnogorac naveo je da BiH na ovogodišnjim Mediteranskim igrama predstavlja delegacija koja broji 128 članova, od kojih su 86 sportisti, a ostali treneri, direktori reprezentacija i šefovi timova. Važno je naglasiti da se naši takmičari bore za plasman u četrnaest kategorija.

"Svi sportisti koji nastupaju na mediteranskim igrama ispunili su normu i nadamo se što boljim rezultatima“, dodao je još šef misije Branislav Crnogorac.

U ime bokserske reprezentacije obratio se trener Elmedin Fetahović riječima: "Nadamo se da ćemo osvojiti bar dvije medalje i da ćemo bolje proći nego na prošlim Mediteranskim igrama, jer imamo puno dobrih sportista od kojih se očekuju dobri rezultati“.

Najbolji rezultati očekuju se od Amela Mekića, Nedžada Fazlije, Hamze Alića, Larise Ceric, Kemala i Harisa Tajića, te Amele Odžaković, koja brani zlato sa prethodnih Mediteranskih igara.

Mediteranske igre održat će se od 24. juna do 5. jula 2009. Prvi dio bh. tima putuje 24. juna u 12 sati, a ostali 25. juna u 12 sati i 28. juna u 17 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: