|

ZTE i ASBIS potpisali ugovor o distribuciji ZTE uređaja širom istočne Evrope

ZTE i ASBIS potpisali ugovor o distribuciji ZTE uređaja širom istočne Evrope
2
Sponzorirani članak
4.11.2013. u 13:50
0
komentara
2

dijeljenja
1/3
2/3
3/3
Kompanije ZTE i ASBISc Enterprises PLC (WSE : ASB), lider u distribuciji IT proizvoda na EMEA tržištima, potpisale su ugovor o distribuciji ZTE smartphone uređaja u osam zemalja u EMEA regiji, uključujući Poljsku, Rumuniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Hrvatsku, Makedoniju i Sloveniju.
Distribucija i direktna prodaja putem ASBIS maloprodajnih poslovnica će početi Blade V, G i Blade Grand S Flex serijama dostupnim u posljednjem kvartalu ove godine.

Chris Edwards, direktor marketinga i poslovnog razvoja za Evropsko tržište ZTE Corporation je izjavio: "ZTE je već jedan od najpopularnijih proizvođača mobilnih uređaja u istočnoj Evropi sa modelima poput ZTE Grand, Blade i Kis, dostupnih u cijeloj regiji. Sigurni smo da će naša saradnja sa ASBIS Grupacijom pozitivno utjecati na naš rast u regiji i pomoći nam u dostizanju planova za rastuće evropsko tržište. Također, želimo naglasiti da se ovim partnerstvom ZTE obavezuje da će svojim kupcima isporučivati uređaje visoke kvalitete i pristupačnih cijena".


"Veoma smo ponosni što imamo priliku u naš portfelj dodati proizvode jednog od lidera u ovom tržišnom segmentu, rekao je Laurent Journoud, izvršni potpredsjednik za razvoj u ASBISc Enterprises PLC". Ovim ugovorom smo još jedan korak bliže kompletiranju naše korporativne strategije u mobilnom segmentu – kako bismo optimalno odgovorili svim potrebama ASBIS partnera u EMEA regiji".

ASBIS je vodeći distributer IT proizvoda u Evropi, te je prepoznao veliki porast potražnje za Smartphone uređajima i tablet računarima. Kroz partnerstvo sa ZTE, ASBIS je dodatno proširio svoj portfelj, te tržištima na kojima posluje trenutno nudi jednu od najširih ponuda mobilnih uređaja od entry modela, pa do high-end modela Smartphone i tablet uređaja.


O ZTE-uZTE sektor mobilnih uređaja je samo jedna divizija kompanije ZTE, koja se inače bavi globalnom telekomunikacijskom opremom, mrežama i mobilnim uređajima, sa sjedištem u Shenzhenu u Kini. Dionicama kompanije ZTE se javno trguje na berzama u Hong Kongu i Shenzhenu.

Prema IDC analizi globalne industrije, ZTE je jedan od Top 5 proizvođača mobilnih telefona i smartphonea u svijetu. Kompanija proizvodi kompletnu paletu mobilnih uređaja, uključujući mobilne telefone, tablete, modeme, desktop računare...

Globalni lider ZTE ima potpisane partnerske ugovore s više od 230 velikih distributera u više od 160 zemalja širom svijeta. Također, ima strateško partnerstvo s 47 od 50 najboljih svjetskih prijevoznika. U 2012. godini, kompanija ZTE je aplicirala za više međunarodnih patenata od bilo koje druge kompanije u svijetu.
Za više informacija posjetite www.ztedevices.com.

O ASBIS-u:ASBISc Enterprises PLC je kompanija sa sjedištem na Kipru, specijalizirana za distribuciju IT proizvoda vodećih svjetskih proizvođača, kao što su Intel, AMD, Seagate, Samsung, Microsoft, Apple, Dell, Toshiba, Acer, Lenovo i Hitachi. Kompanija ima podružnice u 29 zemalja, više od 1.240 zaposlenih i 26.000 aktivnih klijenata u više od 85 zemalja širom svijeta, a prošlogodišnji promet iznosio je 1.745 milijardi američkih dolara. Za više informacija posjetite web-stranicu kompanije www.asbis.com.

ASBIS d.o.o. je dio ASBISc Enterprises grupacije od 2008. godine te je jedan od vodećih distributera IT opreme u Bosni i Hercegovini. Više detalja pronađite na www.asbis.ba
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.