Prezauzet za veze
0

Žena-robot kao savršena seksualna partnerica

Sarajevo-x.com
Ako ne znate kako pronaći savršenu partnericu i ljubav svog života, ugledajte se na mladog kompjuteraša Le Trunga koji je kreirao ženu po svom ukusu.

Ovaj 33-godišnjak izumio je Aiko - robota koji ne samo da izgleda ženstveno, već i obavlja kućne poslove i vodi brigu o njemu. Ipak, Aiko, čije ime znači dijete ljubavi, ima i druge kvalitete. Opskrbljena je matematičkim znanjem i ima ugrađen rječnik sa 13.000 rečenica koje izgovara na engleskom i japanskom jeziku. Prepoznaje lica, naglas čita novine i daje upute.

Žena-robot napravljena je od silikona i uz pomoć A.I. tehnologije, a rezultat je velike ljubavi gospodina Trunga koji je podigao svu ušteđevinu, uzeo kredit i prodao auto kako bi platio troškove dizajniranja savršene mašine, a koji su dosad iznosili 15.500 eura.

Nekadašnji softverski programer iz Ontarija u Kanadi izjavio je da nikad nije imao vremena za žene te je odlučio stvoriti Aiko kao svoju seksualnu partnericu osjetljivu na dodir i koja reaguje pokazujući kada je povrijeđena ili kad joj je neko privlačan.

"Želim da napravim da što više izgleda, osjeća se i ponaša kao ljudsko biće, tako da može biti savršena partnerica", kaže Trung. "Baš kao žena, ona reaguje kad je dodirujete na određeni način. Ako je previše snažno zagrlite, pokušat će vas ošamariti. Ima sva čula osim mirisa. Ne treba joj odmor niti hrana i može raditi skoro 24 sata dnevno. Ona je savršena žena."

Kompjuterski znalac odijeva Aiko svaki dan u drugu odjeću i vozi je van grada, a svoje prve poduhvate počeo je izvoditi još kao dječak. O ženi-robot, priznaje, nemaju svi pozitivne reakcije.

"Ljudi je ili vole ili mrze. Neki se naljute i kažu kako se igram boga. Jednom je neko bacio kamen na Aiko. To me jako uznemirilo. Ipak, mnogi su fascinirani njom", priča Le koji je pretrpio srčani udar i pomislio kako bi mu jednog dana mogla zatrebati 24-satna njega.

"Možda ću trebati Aiko da se brine o meni", kaže on.