{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zemlja sa najviše spama

S
11.7.2008. u 08:09
0
0
Zemlja sa najviše spama
0
Zemlja sa najviše spama
Najnovije istraživanje o spamanju na internetu, koje je provela američka kompanija MessageLabs, pokazalo je da je Švicarska vodeća zemlja na svijetu po broju primljenih spamerskih e-mail poruka.
Kao što vas većina vjerovatno zna, spam ili junk mail predstavlja za primatelja neželjeni e-mail koji češto može zatrpati vaš inbox. Takvi e-mailovi šalju se primatelju bez njegovog dopuštenja, a vrlo često sadrže prevaru.

Istraživanje je pokazalo da Švicarci svakodnevno dobiju 10% spama više od prosječnog internet korisnika. Švicarci, čak i od Amerikanaca koji su jedni od najdražih meta, dobiju 23% spama više.

Ako je vjerovati ovom istraživanju, broj spam poruka u posljednje vrijeme počeo je globalno opadati. 76,5% spamerskih mailova prepoznale su firme koje se bave zaštitom računarskih sistema. Ipak, velika je razlika u spam sadržaju poslanom korisnicima u različitim zemljama.

Švicarska je sa prosjekom od 84,8% spamerskih mailova prestigla Hong Kong u kojem se 82,6% mailova smatra spamom. Pet zemalja sa najviše spam poruka dalje čine Francuska sa 82,1%, Izrael sa 80,1% i Austrija za 79,6%. U SAD-z 68,8% svih mailova smatra se spamom.

Istraživanje MessageLabsa nije obuhvatilo Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: