Održan online
50

Završen najznačajniji samit inovacija u Sarajevu koji je okupio više od 350 učesnika

A. B.
Sarajevo Innovation Summit 2020 održan je danas (22. 10.) u online formatu i okupio je više od 350 učesnika koji dijele zajedničke interese za inovacije, digitalnu transformaciju i digitalnu umjetnost u post koronavirus okruženju.

U duhu inovacije događaj se okrenuo prema virtualnom formatu s inspirativnim govornicima i panelistima.

Generalni zaključak Summita je da je Sarajevo Innovation Summit izuzetno značajna inicijativa za razvoj i napredak Bosne i Hercegovine, a on je održan u organuzaciji Ekonomskog fakulteta.

Učesnici samita
Učesnici samita

"Nephodno je preokrenuti krizu u priliku za unaprijeđenje i rekonstruiranje ekonomskog sistema i društva. Inovacije, digitalna transformacija i leadership postaju nova paradigma ekonomskog razvoja. Upravo nas je pandemija podsjetila koliko je važno biti inovativan. One ekonomije koje su inovativnije, fleksibilnije i digitalno otpornije brže će se i uspješnije oporaviti od krize. Da li će pandemija biti dobra prilika da inoviramo više ili ipak nesavladiv izazov koji će donijeti potpuno novu paradigmu u funkcionisanju ekonomije i društva u cjelini - zavisit će od nas samih i naše fleksibilnosti i inovativnosti", naveli su.

Učesnici samita
Učesnici samita

Ekonomski fakultet u Sarajevu i Sarajevo Innovation Summit će nastaviti raditi na povezivanju obrazovanja, javnog i poslovnog sektora u cilju unaprijeđenja poslovnog okruženja, ali i društva u cijelini.

"Zahvaljujemo sponzorima, prijateljima i medijskim pokroviteljima Summit-a: BH Telecom, QSS, Institut za razvoj mladih KULT, BIT alijansa, portal Klix, TVSA, Oslobođenje, Business Magazine, Radio Stari Grad i Antena Sarajevo", poručili su organizatori.