Nekoliko noviteta
14

Zatvorena crna rupa u Fortniteu, stigao Chapter 2

D. B.
Već dvije godine otkad postoji, otok u Fortniteu je bio mjesto gdje se okupljaju milioni kako bi igrali ovu popularnu igru. Međutim, mapa je nestala, zbog čega su igrači vidjeli samo crnu rupu, ali se Fortnite ponovo vratio.

Developer Epic je predstavio potpuno novi Chapter 2 koji donosi novu lokaciju za istraživanje. Novi otok izgleda više "divlji" i netaknut u odnosu na prethodni, ima mnogo šuma, planina i jezera, a manje gradova i urbanih naselja. Dosta je drugačiji, a mnoštvo zelenila podsjeća "stare" igrače na rane dane Fortnitea. To će se vjerovatno mijenjati dok se battle royale otok nastavlja razvijati kroz nadogradnje i nove sezone. Ono što je poznato jeste leteći autobus koji nosi igrače u bitku.

Chapter 2 donosi nove mougćnosti uključujući pecanje i plivanje, kao i nova vozila za korištenje, među kojima su čamci. Tu su i nove mogućnosti za multiplayer koje omogućavaju igraču koordinaciju plesova s prijateljima. Nova oružja uključuju verziju raketnog bacača, potpuno novi poluautomatski pištolj, a igrači će se moći sakrivati u sijeno te u kontejnere.

Igra je dobila i novu pretplatničku battle propusnicu koju igrači mogu kupiti i dobiti bonuse poput skinova.

Vezani članci