|

Zaradio $130.000 prodajući dijelove za bijeli iPhone 4

Zaradio $130.000 prodajući dijelove za bijeli iPhone 4
0
S
Sarajevo-x.com
18.11.2010. u 11:12
10
komentara
0

dijeljenja
Zaradio $130.000 prodajući dijelove za bijeli iPhone 4
Sedamnaestogodišnji Amerikanac Fei Lam dobro je unovčio svoje znanje kineskog jezika i zaljubljenost u nova tehnološka dostignuća. Uz pomoć veza koje ima u Kini, stupio je u kontakt sa Appleovim dobavljačem, kineskom fabrikom Foxconn, naručio maske za iznimno traženi bijeli iPhone 4 i prodavao ih. Zaradio je 130.000 dolara.
Opremu za veoma traženi pametni telefon, koji će se u prodaji naći na proljeće, Lam je počeo prodavati preko svoje stranice whiteiphonefournow.com za 279 dolara i do sada je zaradio više od 130.000 dolara.

"Već nekoliko godina poznajem čovjeka koji ima kontakte u fabrici Foxconn", kazao je tinejdžer iz New Yorka čiju je prodaju pospiješila objava informacije na najpopularnijim tehnološkim stranicama kao što su TechCrunch i CNET.

"Veoma sam zahvalan jer sam mjesecima pokušavao pronaći ideju kako da zaradim novac i platim školovanje", istakao je Lam koji planira studirati informatiku ili ekonomiju, prenosi Daily Mail.

Međutim, nedavno je 17-godišnji Amerikanac dobio pismo u kojem ga upozoravaju da odmah prestane prodavati dijelove.

Appleov bijeli iPhone 4 je jedan od najiščekivanijih smartphonea u posljednjih nekoliko godina, iako se od crnog ne razlikuje ni u čemu osim u boji.

Prema najavama kompanije Steveja Jobsa, bijeli iPhone 4 bi se na tržištu trebao naći do proljeća 2011. godine.

U nedavnom saopćenju kompanije Apple, istaknuto je da je bijeli iPhone mnogo teže proizvesti, a na specijaliziranim blogovima pojavila se informacija da se na taj pametni mobitel čeka zbog problema sa podudaranjem boja i uređajem za pozadinsko osvjetljenje.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...