{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za nostalgične gusare: Pirates!

G
17.3.2004. u 13:22
0
0
Za nostalgične gusare: Pirates!
0
Za nostalgične gusare: Pirates!
Davne 1987 je jedan tada mlađi gospodin Sid Meier skupio nekoliko ljudi i napravio igru koja je osvojila sve igrače. Igra je predstavljala klasični život jednog gusara i nudila po prvi put u historiji igara mix žanrova.
Nas nekolicina igrača u tadašnjem informatički slabom Sarajevu se razletila i sve moguće resurse izrovila da bi nabavila tu igru. Nakon beskonačno mnogo sati igranja, izigravanja i glupiranja smo onda uletili u druge igre, ali Pirates! još uvijek zauzima posebno mjesto u našem srcu.


Nedavno se desilo neminovno: Firaxis, Sid Meierov novi studio, je najavio da prave remake Pirates-a i još nekoliko drugih klasičnih igara. Od te najave se, međutim, ništa nije pojavilo osim što je izdat logotip igre.


Iznenadno se sve promijenilo na temu informacija o igri. Gamespy.com je danas izdao najavu, making-of i hrpu screenshotova. Igra valjda treba da izađe još tokom godine, a sudeći po napretku trenutne verzije je sasvim moguće da će zaista tako biti. Linkovi su ispod teksta, a nostalgični komentari su dobrodošli.

- GameSpy Preview
- Screenshotovi
- Making of


Neshill
Gaming Area

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: