Još jedna korisna opcija
31

YouTube omogućio kreatorima da pauziraju komentare na klipove

D. B.
Komentari mogu biti mjesto zajedništva i animoziteta, a brzina kojom stižu predstavlja veliki izazov za moderiranje. Videoservis YouTube pokušava pronaći balans te je najavio dodatne kontrole namijenjene kreatorima, među kojima je i funkcija pauziranja komentara.

YouTube je već obavio testnu fazu, tako da je opcija pauziranja komentara dostupna svima. Ova opcija omogućava kreatoru da zadrži postojeće komentare vidljivim, ali da ne dopusti drugim profilima da ih pišu. Prethodno su kreatori mogli samo "zaključati" komentare na svom kanalu ili koristiti opciju pregleda svakog komentara prije nego on bude objavljen. Za razliku od tog "review" podešavanja, opcija pauziranja ih potpuno obustavlja, čime se izbjegava rizik od nagomilavanja ili prikazivanja negativnih, odnosno neprikladnih komentara. U suštini, kada kreator želi provesti vrijeme fokusirajući se na kreiranje videa ili aktivnosti izvan YouTubea, on može to učiniti bez razmišljanja o publici koja čeka da se komentari pojave ispod videa.

YouTube je također reorganizirao i preimenovao neka podešavanja komentara uz dodavanje opcije pauziranja. Sada kreatori vide tri izbora u podešavanjima komentara, a to su On, Pause i Off.

Specifičnije opcije moderiranja se prikazuju kada su komentari uključeni/dozvoljeni, počevši od Opcije Basic, koja zadržava komentare koji bi mogli biti neprikladni kako bi se izvršio pregled. Opcija Strict predstavlja širu mrežu koja se odnosi na to koji komentari moraju biti prvo pregledani, dok opcija Hold All omogućava kreatorima da pregledaju i odobre svaki komentar prije nego bude objavljen.

Kreatori mogu dopustiti komentare bez ijednog od navedenih filtera.

Vezani članci