Tehnologija
0

Yahoo objavio pad dobiti

FENA
Američka softverska kompanija Yahoo objavila je da je u četvrtom tromjesečju lani zabilježila pad dobiti za 61 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, obrazloživši takav rezultat kašnjenjem objave najnovijeg softvera za oglašavanje na internetu.

Yahoo je tako ostvario neto dobit od 268,7 miliona dolara dok su prihodi od prodaje porasli za 15 posto na 1,23 milijardi dolara. Kompanija je teškom mukom držala korak s konkurentskim Googleom u kategoriji pretraživača interneta, prenose agencije.

Prihodi od prodaje u cijeloj 2006. iznosili su 6,4 milijardi dolara a dobit 751,4 milijuna dolara.

"Očekujemo da će se prihodi od prodaje novog sistema oglašavanja i novog modela rangiranja stranica početi zrcaliti u našim poslovnim rezultatima tek u drugom tromjesečju ove godine te da će uzlet početi u 2007. i sljedećim godinama", naglasio je izvršni direktor Yahooa Terry Semel.

Najavio je da će svi američki oglašivači na Yahoou biti prebačeni na novu oglašivačku platformu najkasnije do aprila, nakon čega će taj proces biti proveden i na globalnoj razini, počevši s Japanom.

Aktiviranje nove formule objave oglasa na stranicama s rezultatima pretrage koja će se temeljiti na određenom modelu prioriteta najavljeno je za 5. februara.