Nekoliko poboljšanja
2

Xiaomi uskoro predstavlja novu verziju svog smartphonea za gamere

D. B.
Iako Black Shark 3 nije dugo na tržištu, a Pro verzija još uvijek nije stigla na sva tržište, Xiaomi se navodno već priprema da predstavi nasljednika.

Na kineskoj društvenoj mreži Weibo se pojavio teaser smartphonea Black Shark 3S, kao i datum predstavljanja, a to je 31. juli.

Prošlogodišnji Black Shark 2 se nije pojavio uz Pro verziju koja je imala neke nove mogućnosti, a za očekivati je da je 3S napravljen sa sličnom namjerom.

Otkako se pojavio Black Shark 3, na tržište su stigli rivali kao što su Nubia Red Magic 5G, Asus ROG Phone 3 i Lenovo Legion Phone Duel, a mnogi od njih su imali bolje specifikacije u odnosu na Xiaomijev uređaj.

O smartphoneu Xiamomi Black Shark 3S se trenutno malo zna, a očekuje se da će koristiti Qualcommov procesor Snapdragon 865 Plus. Black Shark 3 je imao standardni Snapdragon 865, a kasnije je stigla verzija Plus s nekim optimizacijama koja je učinila smartphone boljim za igranje.

Također, očekuje se frekvencija osvježavanja ekrana iznad 90Hz, više RAM-a u odnosu na Black Shark 3 koji je imao 8 ili 12 GB ovisno o modelu. Neki smartphonei za gaming danas imaju 16 GB RAM-a.