Koštaju 29 dolara
3

Xiaomi predstavio bežične slušalice AirDots

Klix.ba
Kompanija Xiaomi je poznata po svojim jednostavnim i pristupačnim dodacima kao i po svojim smartphoneima, a sada je predstavila bežične slušalice AirDots koje su slične Appleovim AirPods slušalicama.

AirDots slušalice u Kini koštaju oko 29 dolara i imaju uglavnom iste funkcije kao i Appleove uključujući kontrole na dodir i kompaktno kućište za punjenje. Za razliku od AirPods slušalica, AirDots slušalice imaju silikonske vrhove koji bi mogli osigurati bolju zvučnu izolaciju i prijanjanje. One također podržavaju Bluetooth 5.0.

Ipak, teško je vjerovati da će AirDots slušalice ponuditi isti kvalitet zvuka i pouzdanost performansi kao i AirPods slušalice.

Oppo O-Free bežične slušalice koštaju 100 dolara i pružaju najsličnije iskustvo onom koje omogućavaju Appleove slušalice.

Cijene bežičnih slušalica su u padu pa neće biti iznenađenje ukoliko uskoro budu prateća oprema smartphonea. Xiaomi je ranije ove godine predstavio bežični punjač koji košta 15 dolara te je on sada u pakovanju koji dobijaju kupci smartphonea Mi Mix 3.