Novitet iz Sonyja
0

X-Walkman, konkurencija iPod Touchu

Sarajevo-x.com
Japanska kompanija Sony službeno je predstavila svoju novu seriju X-Walkmana s OLED ekranima koji bi na tržištu trebali biti ozbiljna konkurencija Appleovom iPod Touchu.

No, Sony je novom linijom walkmana s OLED ekranom nadmašio megapopularne iPod Touch uređaje kompanije Apple koje imaju LED ekrane.

Sonyjev X-Walkman ima ekran od tri inča i podršku za WiFi, te podržava MP3, WMA i AAC formate. Ima unaprijeđen procesor zvuka, S-Master koji eliminira buku čak i kad slušate muziku izrazito glasno.

Davne 1970. godine kompanija Sony lansirala je prenosni muzički player- walkman koji je tržištem dominirao pune dvije decenije. No, otkad se početkom novog vijeka na tržištu pojavio popularni iPod, Apple je preuzeo vodeću ulogu na tržištu muzičkih playera.

Iako napredna, nova linija X-Walkmana ima i određene nedostatke u odnosu na iPod Touch, kao što su manji ekran (iPod Touch ima 3, 5 inčni ekran) te jednostavniji izgled od privlačnog dizajna iPod Toucha.

Walkmani serije X na svjetsko tržište izlaze polovinom juna, a kupcima će biti dostupne dvije verzije uređaja, 16-gigabajtski Sony NWZ- X1051 po cijeni od 299 američkih dolara, te Sony NWZ- X1061 s 32 gigabajta memorije po cijeni od 399 dolara.

Vezani članci