|

WowWee CHiP je novi robotski ljubimac na tržištu

WowWee CHiP je novi robotski ljubimac na tržištu
3
Klix.ba
17.8.2016. u 10:56
4
komentara
3

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Šesnaest godina nakon što je kompanija Sony predstavila prvog robotskog ljubimca pod nazivom AIBO, koji se lako kretao i demonstrirao tada nevjerovatnu inteligenciju, kompanija WowWee je kreirala šarmantnog robotskog psića nazvanog CHiP.
Pas CHiP je namijenjen djeci starijoj od osam godina, bijele je boje sa plavim i srebrenim detaljima, a dolazi sa bazom za punjenje, lopticom SmartBall i narukvicom SmartBand.

Robotski ljubimac se kreće pomoću točkića, njegove šape su također pokretne, kao i glava. Rep i uši su napravljeni od savitljive gume. Može se naginjati bočno, naprijed i nazad, a koljena su mu fiksirana. Ipak, zahvaljujući Mecanum točkovima, veoma je pokretan i može se kretati u svakom mogućem pravcu poprilično brzo.
Iako se odlično kreće po većini podloga, robot baš i nije za vanjsku upotrebu, jer se njegovi točkovi mogu zapetljati u travi. Psić se kontroliše putem aplikacije na smartphoneu. Njegove oči su napravljene od šest kružno postavljenih LED sijalica.

Komunikacija s robotskim psom se ostvaruje i putem narukvice, tako da mu je moguće narediti da slijedi vlasnika, igra se s lopticom i slično.

CHiP može oponašati zvukove pasa kao što je lajanje, ali i slušati vlasnika te izvršavati različite naredbe. Zahvaljujući senzorima na glavi, psić veselo reaguje na maženje.

Cijena robotskog psa iznosi 199 dolara.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...