Tehnologija
0

Worms 3D dolazi krajem oktobra

Klix.ba
Ko ih ne zna, ko nije makar jednom u svom životu puzao sa svojim malim ratnicima i pokušavao eliminirati protivničku ekipu - po mogućnosti najboljeg prijatelja! Naravno da se radi o Worms-ima. Čak peta inkarnacija ovaj put dolazi u potpunom 3D-u.

Naravno, prvo pitanje koje će svi postaviti jeste: uništava li 3D šarm igre? Apsolutno ne. Po onome što smo mogli do sada vidjeti, igra je još uvijek simpatično morbidna. Crvići još uvijek izgledaju preslatko, iako se koriste cijelim kalibrom realnog i imaginarnog oružja da bi se otarasili svojih protivnika.

Pored totalne 3D grafike i okruženja, Worms 3D donosi mnogo poboljšanja. Jedan od legendarnih dodataka jeste čak 70 (!) raznih voice set-ova. Vaši crvići će moći psovati na 70 raznih načina. Team 17, proizvođači, su naglasili da je to suma voice set-ova bez raznih jezika.

Također se priča da će igra imati single-player kampanju! Pored toga, Team 17 je omogućio mnogo perspektiva kamerom, da igra i ostane pregledna. Kiša, snijeg, noć/dan promjene bi trebale donijeti stratešku versatilnost na bojno polje. Naravno, mape će se i dalje generisati nasumice, što dozvoljava jedinstveno iskustvo sa svakom igrom. Naravno će se moći kreirati i vlastite mape, ubacivati vlastiti glasovi, igrati preko interneta, lokalne mreže i na jednom računaru.

Ako želite da saznate više o ovoj legendarnoj igri, posjetite zvanični site. Zaista toplo preporučujemo isti, budući da je enormno informativan, i izuzetno obiman.

Neshill Gaming Area