{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Windows XP: Operativni sistem koji ne želi da umre

S
13.8.2007. u 13:45
0
0
Windows XP: Operativni sistem koji ne želi da umre
0
Windows XP: Operativni sistem koji ne želi da umre
Microsoft je morao izdati novu podverziju operativnog sistema Windows XP Professional za proizvođače kompjutera, jer kako popularnost šest godina starog OS-a ne jenjava, skoro da je došlo do nedostatka aktivacijskih ključeva.
Novo izdanje SP2c u sebi nema nikakve fixove ili bilo kakve izmjene. Napravljeno je samo da bi se smanjio nedostatak aktivacijskih ključeva. XP Pro SP2c, koji je u proizvodnji, biće dostupan za prodaju narednog mjeseca, javljeno je iz Microsofta.

Ovakav potez ne treba da predstavlja iznenađenje. Čak je i Microsoft predvidio nastavak dobre prodaje XP-a. Prošlog mjeseca, finansijski direktor kompanije (CFO) rekao je kako su pregledali predviđanja za fiskalnu 2008. godinu i uračunali u nju duži rok trajanja XP-a. Predviđeni omjer prodaje Viste i XP-a bio je 85/15, a Microsoft sada očekuje da to bude 78/22, rekao je Chris Liddell CFO.

Postojalo je još znakova da će XP biti s nama još neko vrijeme. Dell je najavio da će na svoje nove računare instalirati samo Vistu, da bi u aprilu ponovo ponudio XP kao opciju svojim kupcima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: