Tehnologija
0

Windows Vista na Lenovim računarima

FENA
Lenovo, novi tehnološki lider u PC industriji, u srijedu je na konferenciji za medije u Sarajevu predstavio računare koji imaju instaliran operativni sistem Windows Vista.

Kako je rečeno, time je Lenovo postao prvi koji na bosanskohercegovačkom tržištu isporučuje računare sa sistemom Windows Vista.

Windows Vista i najnovije izdanje softverskog paketa Microsoft Office 2007 donose osjetne grafičke promjene na interfejsu koje radnu površinu čine vizuelno poticajnijom i mnogo jednostavnijom za korištenje.

  • Lenovu je Microsoft značajan strateški partner što mu omogućuje predviđanje budućih trendova, te brzu reakciju, pružanjem i kvalitetnih proizvoda, rekao je Ranko Potkonjak, glavni direktor predstavništva Lenovo Technology za region. Lenovo Group je u posljednjem kvartalu, završno s 31 decembrom 2006. godine, zabilježio konsolidirani prihod od četiri milijarde američkih dolara. Također, isporuka Lenovo računara u posljednjem kvartalu rasla je približno osam posto u odnosu na rast tržišta koji je iznosio sedam posto.