{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Wiitis - bolest koju uzrokuje Wii konzola

S
23.12.2008. u 08:25
0
4
Wiitis - bolest koju uzrokuje Wii konzola
0
Wiitis - bolest koju uzrokuje Wii konzola
Deset ljudi u Velikoj Britaniji završi u bolnici u toku jedne sedmice od posljedica igranja igara na Nintendovoj Wii konzoli, javlja britanski 'The Sun'.
Bolest nazvanu Wiitis karakteriše oštar bol u ramenu i koljenu, a ljekari upozoravaju na dugotrajne posljedice ove moderne bolesti kao što su artritis i reuma.

'Najviše pacijenata u bolnicu se javi nakon igranja tenisa ili igara koje sadrže neki vid utrkivanja jer su to igre kod kojih pacijenti najčešće prave nagle pokrete i istežu mišiće' , rekao je Dr. Dev Mukerjee, zaposlen u jednoj bolnici u britanskom Essexu.

'Pacijenti su često vrlo mladi, od osam do 13 godina života, mada ima i odraslih sa istim tegobama, ističe Mukerjee.

Simptomi Wiitisa su bolovi u ramenima i koljenima, a posljedice i nisu tako bezazlene, te se kreću od istegnuća ligamenata do hroničnog artritisa. Tretman Wiitisa sastoji se od injekcija kortizona i tableta protiv upale mišića i bolova u istima.

Proizvođač Wii konzole, Nintendo tvrdi da je prodao blizu 35 miliona Wii konzola od njihovog predstavljanja krajem 2006. godine. Ta brojka se zasniva na rezultatima prodaje iz cijelog svijeta do 30. septembra ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: