Širenje biznisa
1

WhatsApp pokrenuo aplikaciju za male poduzetnike

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Popularni servis za razmjenu poruka WhatsApp pokrenuo je odvojenu aplikaciju za male poduzetnike kako bi im olakšao širenje biznisa te povezivanje s potrošačima.

Aplikacija nazvana WhatsApp Business omogućava poduzetnicima da naprave svoje korisničke profile s detaljnim informacijama o njihovom biznisu. Na ovaj način korisnici se mogu lakše informisati o firmama koje im zanimaju, ali i stupiti u kontakt s njihovim vlasnicima. S druge strane, poduzetnici mogu u najkraćem roku odgovoriti na poruke i zahtjeve klijenata.

Foto: WhatsApp
Foto: WhatsApp

Oni koji koriste poslovne telefonske brojeve, mogu na svojim mobitelima zajedno koristiti aplikacije WhatsApp Business i WhatsApp Messenger, registrovane na dva različita broja. WhatsApp Business također je kompatibilan i s WhatsApp Webom, desktop verzijom popularne aplikacije.

Poduzetnici koji instaliraju WhatsApp Business moći će i i dalje sigurno koristiti WhatsApp Messenger te imati potpunu kontrolu nad porukama koje primaju. Također će preko nove aplikacije imati mogućnost automatskog odgovora na poruke klijenata koji se budu željeli povezati s njima. Stoga mnogi smatraju kako WhatsApp Business podsjeća na Facebookove biznis stranice.

Aplikacija WhatsApp je besplatna i dostupna korisnicima Androida na Googleovom Play Storeu. Uskoro bi trebala biti dostupna i za iOS operativne sisteme.