Uskoro stiže brojčanik
54

WhatsApp će omogućiti pozivanje korisnika bez pohrane njihovih telefonskih brojeva

D. B.
Prošle godine se pojavila informacija da WhatsApp razvija funkciju koja će omogućiti korisnicima da šalju poruke osobama čiji broj nije pohranjen u njihovoj listi kontakata, a iako ona još uvijek nije dostupna svima, platforma je započela razvoj nove.

Riječ je o funkciji zahvaljujući kojoj će korisnici WhatsAppa moći uspostavljati pozive prema korisnicima čiji broj telefona nemaju pohranjen u svom imeniku. To će činiti pomoću brojčanika koji je uočen u beza verziji aplikacije 2.24.9.28, koja je namijenjena Androidu.

Ova nova mogućnost će biti prilično korisna jer bi omogućila korisnicima omogućila da lako šalju poruke i uspostavljaju pozive bez potrebe za pohranjivanjem broja korisnika barem privremeno, što je praktično ukoliko je riječ o osobama s kojim više ne namjeravaju razgovarati često ili više od jednom ili dva puta.

Osim toga, WhatsApp radi i na funkciji Hidden group, koja omogućava korisnicima da sakriju grupe u communitiesima. Ova funkcija je uočena u beta 2.24.9.20 verziji WhatsAppa za Android te će omogućiti samo pozvanim članovima da pronađu grupu i pridruže joj se, kao i administratorima da je pronađu i izbrišu.

Kada će ove funkcije stići do korisnika širom svijeta u stabilnoj verziji, zasad nije poznato.