Internet
0

Web stranica samo za lijepe ljude

Sarajevo-x.com
Ako vaša fotografija koju objavite na web stranici Beautifulpeople.com kod ostalih korisnika izazove nesviđanje, nećete biti u prilici postati član online agencije za upoznavanje parova, ma koliko to željeli.

Uprkos kritikama, ova agencija na svojoj web stranici odlučila je kao korisnike primati isključivo lijepe ljude. Aplikanti stoga prolaze kroz proces određivanja da li su dovoljno lijepi da privuku nekoga.

U prosjeku tek jedna od pet prijavljenih osoba dobije pristupnicu, pišu britanski mediji.

Stranica je prije nekoliko godina pokrenuta u Danskoj, ali se proširila i na Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Japan i druge zemlje. Od ove sedmice pristupat će joj korisnici iz svih dijelova svijeta. Dosad je prikupila čak 180.000 članova.

Direktor Greg Hodge objašnjava politiku sajta pitanjem: "Da li je površno željeti biti s nekim ko vas privlači?" i dodaje: "Ako ste u baru ili klubu i želite prići nekoj osobi, naravno da ćete prići onoj koja vas privlači. U tome nema ništa površno. Ljudi troše mnogo novca i vremena susrećući na Internetu neatraktivne ljude."

Potencijalne korisnike ostali ocjenjuju na osnovu objavljenih fotografija i tako direktno odlučuju da li će taj pojedinac postati članom ove neobične zajednice.

Uspješnima se nude "glamurozne zabave i globalne veze sa jet-setom", te "potencijalni ugovori sa najboljim modnim agencijama".