{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


WeAreDevelopers Svjetski kongres u Berlinu: Očekuje se više od 10.000 developera i IT stručnjaka

2.8.2018. u 12:21
86
6
WeAreDevelopers Svjetski kongres u Berlinu: Očekuje se više od 10.000 developera i IT stručnjaka
86
Jedan od najznačajnijih događaja za developere se nakon nekoliko uspješnih godina seli iz Beča, u veći i prepun sadržaja i raznovrsnosti, grad Berlin. O najnovijim i najinteresantnijim IT temama internacionalni lideri informacionih tehnologija 6. i 7. juna 2019. diskutovat će pod motom "People - Code - Future" u sklopu CityCubea unutar Messe Berlin sajamskog centra.
WeAreDevelopers Svjetski kongres osmišljen je kao prilika za umrežavanje vodećih tehnoloških kompanija i developerske zajednice u Evropi. Lansiran 2015., sa 300 učesnika, Kongres se pozicionirao i učvrstio kao jedan od najvažnijih događaja ICT industrije u Evropi. Ove godine u mjesecu maju, WeAredevelopers je dočekao više od 8.000 developera i IT stručnjaka u sklopu ACV centra u Beču. Naredne godine u Berlinu, u više od 33.000 m2 izlagačkog i dvoranskog prostora očekuje se više od 10.000 učesnika. Obzirom da Berlin predstavlja savršenu tačku za organizovanje internacionalnog događaja za developere, stoga će se veći dio Kongresa odvijati u jedinstvenoj građevini koja svojom namjenom nudi kapacitete za upoznavanje lokalne developerske scene - CityCube.

Kao i tokom prethodnih godina veliki broj internacionalnih govornika obratit će se na temu posljednjih inovacijskih dostignuća u IT industriji, kao i tokom različitih radionica i hackatona. Podsjećamo na samo neke od govornika tokom proteklih Kongresa, poput: Stevea Wozniaka (Apple), Josepha Sirosha (Microsoft), Angie Jones (Twitter) i Joela Spolskog (Trello i Stack Overflow), kao i Brendu (Wizardry) i Johna Romera (Doom & Wolfenstein 3D).

Ove godine početak prodaje ulaznica obilježit će specijalna jedinstvena ponuda - Super Super Early Bird ulaznice koje će moći kupiti 100 najbržih po jedinstvenoj cijeni od 159 eura. Ova ponuda vrijedi 24 sata, od 2. augusta u 12:00 sati, do 3. augusta 2018., u 12:00 sati.

"Lokacija u Berlinu za nas otvara mnoga vrata, odavde možemo razvijati bolje umrežavanje s evropskom start - up scenom i uspješnim tehnološkim kompanijama, privući nove investitore i dalje graditi našu težnju da se održimo kao vodeća konferencija za developere na evropskom tržištu i dodatno ojačamo našu percepciju kao važne poveznice sa CEE tržištem," dodaje Sead Ahmetović, suosnivač i izvršni direktor kompanije WeAreDevelopers.

Kako bi se sproveli ambiciozno postavljeni ciljevi, WeAreDevelopers je proširio svoj stalni tim u uredu lociranom u Berlinu, te predstavio nove i stare kolege na pozicijama: Alexander Farkas - Izvršni direktor ureda u Berlinu (prethodno obnašao funkciju direktora WeAreDevelopers Kongresa), Robert RJ Schermann - Voditelj kongresnih marketing operacija (stekao iskustvo i afirmaciju radeći u oglašivačkim agencijama vodeći klijente poput McDonald's i Deutsche Bahn) i Matthias Will - Direktor kongresa i konferencija (prethodno radeći na istoj poziciji u NVIDIA i Hewlett Packard).

Više informacija o WeAreDevelopers Svjetskom kongresu možete pronaći na:

https://www.wearedevelopers.com/world-congress-2019/

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: