Tehnologija
16

WeAreDevelopers i Microsoft organizuju najveću evropsku AI konferenciju za developere u Beču

Klix.ba
WeAreDevelopers najavljuje saradnju sa Microsoft korporacijom na organizaciji najveće AI konferencije za developere u Evropi! Kongres će uz slogan "People. Code. AI." okupiti vodeće developere i IT eksperte iz domena umjetne inteligencije (AI), a koji će podijeliti svoje bogato znanje i iskustvo, te prezentirati najnovije inovacije, odnosno trenutno goruća pitanja na polju mašinskog učenja.

Nakon sjajnog uspjeha postignutog sa WeAreDevelopers Svjetskim kongresom (Beč) u maju tekuće godine, uz posjetu preko 8.000 posjetilaca, organizatori najavljuju događaj eksplicitno fokusiran na umjetnu inteligenciju (AI) za decembar! Sa 32 panela i 16 radionica, WeAreDevelopers i Microsoft su posebno motivirani da odgovore na potrebe za znanjem developera širom Evrope. Jedan od glavnih fokusa kongresa su odluke donesene uz asistenciju AI, te njihova pouzdanost. Kao sekundarni fokus, ističe se unapređenje korisničkih iskustava tokom korištenja software-a za mašinskog učenje. Osim developera koji donose znanje i iskustvo iz prve ruke, na kongresu će biti prisutni i donosioci odluka u IT industriji kako bi dali vlastiti uvid u posljednje novosti u domenu razvoja interakcije između mašina i ljudi, odnosno kako AI tehnologije mogu pomoći u kreiranju budućeg načina življenja.

WeAreDevelopers i Microsoft najavljuju saradnju Za prvi kongres posvećen umjetnoj inteligenciji, WeAreDevelopers dovodi iskusnog partnera. Tokom nešto više od 25 godina, Microsoft sprovodi istraživanja i investira na ovom polju u potrazi za vizijom demokratizacije umjetne inteligencije i upotrebe koristi koje donosi ova tehnologija, a koja je sada dostupna za sve. Microsoft pridaje veliku važnost odgovornom razvoju i upotrebi umjetne inteligencije za dobrobit društva i time rečeno podržava sve potrebe za njenom regulativom.

"U WeAreDevelopers kompaniji smo pronašli partnera koji dijeli istu viziju kao i mi. Ključna vrijednost za kreiranje bolje budućnosti je podjela stečenih znanja. Ova AI konferencija je veliki iskorak u tom smjeru," naglašava Dorothee Ritz, generalni menadžer Microsoft Austria.

Umjetna inteligencija se dešava sada Pametni gradovi, samovozeća vozila, agenti za online podršku koji komuniciraju sa korisnicima i uspješno rješavaju njihove probleme, odnosno sve što je nekad bilo naučna fantastika, sada je realnost. Ipak, postoji još mnogo neodgovorenih pitanja, posebno kada su u pitanju automatizovane odluke koje donose mašine.

"Partnerstvo između WeAreDevelopers i Microsofta omogućava nam da koristimo sinergiju kako bismo ovaj događaj učinili ekstremno intuitivnim i vrijednim u domenu znanja. Oba partnera iza sebe imaju veliko iskustvo koje se može prenjeti na način da se dodatno podstakne važnost konferencije," izjavio je Benjamin Ruschin, izvršni direktor i suosnivač WeAreDevelopers.

Obzirom na nešto manji format kongresa koji se isključivo fokusira na AI (2.000 očekivanih učesnika), organizatori napominju da je važno posvetiti pažnju ranijoj registraciji dolaska, te je zbog toga obezbjeđen duži period za kupovinu Sleepy Bird kotizacija po popularnoj cijeni od 279€.

Saznajte više informacija o kotizacijama i trenutno najavljenim govornicima na: https://www.wearedevelopers.com/ai-congress/#register