{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Wal-Mart lansirao online prodavnicu za download filmova

S
6.2.2007. u 18:31
0
0
Wal-Mart lansirao online prodavnicu za download filmova
0
Wal-Mart lansirao online prodavnicu za download filmova
Najveći svjetski maloprodajni lanac Wal-Mart Stores Inc. lansirao je dugo očekivani oline prodajni servis za download filmova i tako ušao na novo rastuće tržište.
Na beta verziji online video "prodavnice" koja je lansirana u utorak prodaju se digitalne verzije skoro 3,000 filmova i epizoda TV serija velikih filmskih studija i pojedinih TV mreža, uključujući i Fox Broadcasting.

Wal-Mart za sada neće nuditi proizvode TV mreža ABC, CBS ili NBC, iako iz kompanije poručuju kako se nadaju da će kasnije u ponudu imati i serije pomenutih mreža.

Wal-Mart nastoji pregaziti postojeće online servise za download nudeći filmove po cijeni od 12,88 do 19,88 dolara, te pojedinačne TV epizode za 1,96 dolara - što je 4 centa niža cijena od cijene Appleove online prodavnice iTunes.

Apple naplaćuje manji iznos samo za neke filmove - 12,99 dolara ako je unaprijed rezervisan film, te tokom prve sedmice prodaje. Apple nudi filmove samo dva filmska studija, Walt Disney Co i Paramount Studios korporacije Viacom inc.

Mnogi filmski studiji su odbijali potpisati ugovor sa Apple-ovim iTunes-om, jednim dijelom zbog Appleove odluke da filmove nudi po istoj cijeni. Naime, studijima više odgovaraju promjenjive cijene poput onih koje nudi Wal-Mart.

Wal-Mart online prodavnica će nuditi starije filmske naslove po početnoj cijeni od 7,50 dolara, za razliku od 9,99 dolara koje naplaćuje iTunes.

Filmovi naručeni iz Wal-Mart online prodavnice se ne mogu pržiti na DVD, ali iz kompanije poručuju kako bi ovu opciju trebali obezbijediti do kraja ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: