Sa Zeiss kamerama
1

Vivo predstavio smartphone V30 Pro

D. B.
Četiri sedmice nakon debija modela V30, Vivo je zvanično predstavio i smartphone V30 Pro.

V30 Pro će biti dostupan širom međunarodnih tržišta te posjeduje četiri kamere od 50 MP, tri stražnje i jednu naprijed. Pro verzija modela V30 dijeli isti ekran, bateriju i specifikacije punjenja sa standardnim modelom, ali ga pokreće Dimensity 8200 procesor, koji je moćnija 4nm platforma u poređenju sa Snapdragon 7 Gen 3 procesorom u standardnom modelu V30. Postoje dvije memorijske konfiguracije, jedna nudi 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, a druga 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

Kamere modela V30 Pro razvijene su u saradnji s kompanijom Zeiss, a ovo partnerstvo je omogućilo funkcije kao što su Natural Color, Border Watermark i Zeiss Style Portrait.

Nazad je glavna Sony IMX920 kamera, Samsung JN1 sezor predstavlja široku kameru, dok senzor Sony IMX816 obavlja funkciju portrait telephoto kamere. Ovaj smartphone posjeduje i pravougaonu Aura Light bljeskalicu za "mekše" i bolje osvjetljenje prilikom snimanja portreta u uslovima slabog osvjetljenja.

Smartphone koristi 10-bitni 6,78-inčni AMOLED ekran rezolucije 1.260p, frekvencije osvježavanja od 120Hz i maksimalne svjetline od 2.800 nita.

V30 Pro će biti dostupan na globalnom tržištu, a koristi Funtouch 14 softver baziran na Androidu 14. Napaja ga baterija kapaciteta 5.000 mAh, no uprkos tome je i dalje najtanji smartphone kompanije Vivo koji je namijenjen međunarodnim tržištima.

V30 Pro se nudi u četiri boje od kojih svaku krasi unikatan efekt dizajna, a to su Bloom bijela, Waving Aqua, Lush zelena i Noble crna. Koliko će koštati, zasad nije poznato.

Vezani članci