Novi uređaji
4

Vivo predstavio mobitele X9S i X9S Plus s dvije selfie kamere

Klix.ba
Kineski proizvođać smartphonea pod nazivom Vivo predstavio je dva nova smartphonea, a to u X9S i X9S Plus.

Oba uređaja su poboljšane verzije ranije predstavljenih uređaja X9. Novi modeli imaju veće baterije, nešto su širi, a dolaze s instaliranim operativnim sistemom Android Nougat. Kao i njihovi predhodnici, novi uređaji imaju po dvije selfie kamere.

Vivo X9S Plus košta 440 dolara, a napaja ga baterija od 4.015 mAh. Koristi operativni sistem Android Nougat, a posjeduje 5,85-inčni Full HD AMOLED ekran, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Na stražnjoj strani je kamera od 16 megapiksela, dok su naprijed dvije kamere, jedna od 20, a druga od 5 megapiksela. Uređaj je opremljen i senzorom za otisak prsta.

X9S ima slične specifikacije, ali nešto manju bateriju. Također posjeduje dvije selfie kamere koje omogućavaju efekt mutne pozadine.

S dvostrukim prednjim kamerama eksperimentišu kompanije LG, Oppo i Alcatel, ali ih koriste za pravljenje širih fotografija.

Neki analitičari smatraju da je Vivo peti proizvođač smartphonea na listi najpopularnijih. Svoju popularnost će kompanija pokušati povećati sponzoriranjem važnih sportskih događaja.