Za Guinessa
0

Više od 8 miliona downloada Firefoxa 3

Sarajevo-x.com
Nova verzija popularnog Mozillinog browsera Firefoxa za prva 24 sata downloadana je više od osam miliona puta, objavila je Mozilla u srijedu.

Firefoxov server u jednom je trenutku svojim korisnicima isporučivao čak 17 hiljada downloada po minuti. Internet korisnici koji su downlodali novi Firefox u prva 24 sata dolaze iz čak 200 zemalja, a predvode ih SAD, Njemačka, Japan, Španija i Velika Britanija.

Broj downloada ostvaren iz Bosne i Hercegovine iznosi 4,148, dok su recimo Amerikanci novi Firefox downloadali čak 2.741.350 puta. Drugi su Nijemci sa 780,262, a treći Japanci sa 410,097 downloada. Cijelu listu možete pogledati ovdje.

Ljubitelji Firefoxa pokušali su postaviti svjetski rekord u broju downloada jednog softwarea u 24 sata. Ova kategorija je nova, pa ćemo morati malo sačekati dok postavljanje rekorda ne potvrdi Guiness World Records, što će trajati barem sedam dana.

Podsjećamo, Firefox 3 je u utorak imao problema sa opterećenošću servera kada je Firefoxov web site bio nedostupan puna dva sata, 15 minuta prije zakazanog lansiranja nove verzije.

Firefox 3 i dalje možete downloadati, ali se više neće računati broj downloada.