Tehnologija
0

Više od 122 miliona Evropljana svakoga dana na internetu

FENA
Više od 122 miliona žitelja Evrope starijih od 15 godina svakoga dana se "kači" na Internet, bilo kod kuće, u školi, ili na poslu, pokazalo je istraživanje firme za ispitivanje elektronskog tržišta comScore".

Prosječan Evropljanin, pokazalo je istraživanje, čije je rezultate danas prenio BBC, koristi Internet 16,5 dana mjesečno i svakoga mjeseca provede "na mreži" 24 sata, razgledajući 2.662 veb-stranice.

Procentualno, Internet najviše koriste Holanđani - njih čak 83 posto, a najmanje (među 16 zemalja u kojima je istraživanje provedeno) Rusi - 11 posto.

Njemačka ima najveću "Internet populaciju", s 32,5 miliona korisnika, dok Velika Britanija ima najaktivnije korisnike "mreže" budući da Britanci u prosjeku provedu više od 34 sata mjesečno "online". Čak 21,8 miliona Britanaca svakodnevno se "prikači na mrežu".

Pretraživač "Google" (Google) najpopularnija je "destinacija" za stanovnike 13 od 16 posmatranih zemalja. Na drugom i trećem mestu su njegovi najveći konkurenti - "Microsoft" i "Yahoo".

Prema podacima "comScorea", u SAD ima 156 miliona ljudi "online", a 121 milion u prosjeku svakoga dana.