{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Video igra koja vas tjera van

S
28.1.2009. u 21:35
0
4
Video igra koja vas tjera van
0
Video igra koja vas tjera van
Igranje kompjuterskih igara i nije bila neka naporna aktivnost sve dok se Nintendo nije dosjetio da 'razdrma' industriju. Kompanija koja je masama približila simulacije tenisa i joge sada svoje igrače šalje vani kako bi vježbali.
Japanski elektronski gigant u februaru će lansirati novu igru pod nazivom "Walk With Me!" (Šetaj sa mnom) za DS konzole. Umjesto zavaljivanja ispred TV-a, igrače se njome ohrabruje da kreiraju vlastiti režim hodanja i na taj način se takmiče sa prijateljima, porodicom, pa čak i kućnim ljubimcima.

Softver dolazi zajedno sa dva 'mjerača aktivnosti' koji nadgledaju koliko ste danas bili aktivni. Podaci se prikupljaju u roku od sedam dana i potom se odašilju do konzole infracrvenim signalom.

Korisnici si mogu postaviti ciljeve koliko žele šetati u toku dana, te upoređivati vlastite rezultate sa druga tri igrača, piše Daily Mail.

Dovoljno šetanja 'otključava' mini igre, među kojima je i ona koja prikazuje kako šetač prelazi kontinente, te otkriva podatke o svakom od njih.

Robert Saunders iz kompanije Nintendo izjavio je: "Nadamo se da će, po uzoru na Wii, ovo pokrenuti ljude od devet do 95 godina."

Japanska firma je u srijedu objavila i to da u saradnji sa NEC-om, Panasonicom i Hitachijem radi na razvoju sistema koji će doktorima omogućiti provjeravanje stanja pacijenata putem Wii Fita.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: