{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UWand funkcioniše kao "leteći" kompjuterski miš

S
13.9.2009. u 12:40
0
2
UWand funkcioniše kao "leteći" kompjuterski miš
0
UWand funkcioniše kao "leteći" kompjuterski miš
Nova generacija daljinskih upravljača napravljena je na principu "manje je više". Zato upravljač nazvan uWand nema viška dugmadi, već samo tri!
Daljinski koji je proizveo Phillips ima mnogo sličnosti s Nintendovim Wii upravljačem, koji je poznat milionima djece i odraslih širom svijeta.

UWand ima malu infracrvenu kameru koja omogućava da se kursor pojavi na ekranu, te da pomoću njega mijenjamo kanale ili pojačavamo i smanjujemo zvuk.

Daljinski upravljač je postao svojevrsni leteći kompjuterski miš.

Televizijske stanice i internet sve češće se isprepliću, jer u moderno doba svoj omiljeni kanal možemo gledati kako preko interneta, tako i na TV-u, odnosno na televizoru ili računaru.

Iako je savremene upravljače razvio Philips, neće ga direktno i prodavati. Naime, njih će proizvoditi i prodavati partnerske firme, poput Intela koji razvija tehnologiju i softver koji će televizore pretvoriti u personalne računare.

"Tradicionalni daljinski upravljači s više od 50 dugmadi jednostavno ne drže korak s vremenom i modernom interaktivnom televizijom", rekao je generalni menadžer uWanda.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: