Microsoft
0

Uskoro video spotovi na Messengeru

Sarajevo-x.com
Korporacija Microsoft je u dvadeset zemalja izdala novi online servis koji će korisnicima iz cijele društvene mreže omogućiti da istovremeno gledaju klipove i chataju putem Windows Live Messengera.

Novi servis Messenger TV pruža čitavu jednu ponudu spotova na MSN Videu uključujući MTV-jeve emisije i muzičke spotove provajdera kakav je i Sony BMG.

Predstavnici kompanije se nadaju da će mogućnost da istovremenog gledanja klipova sa prijateljima na različitim kompjuterima stvoriti novu vrstu društvenog iskustva i da će privući korisnike, koji čitave sate provode na stranicama za društveno umrežavanje.

“Online video je eksplodirao u svojoj popularnosti tokom posljednje godine dana, ali do sada on je bio nešto što su ljudi pojedinačno birali i sami gledali. Mesenger TV će promijeniti takvu situaciju”, riječi su Johna Mangelaarsam potpredsjednik organizacije EMEA.

Gledati video omline uskoro će postati jedno društveno iskustvo, u koje će biti uključeni stanovnici mnogih evropskih zemalja, Novog Zelanda, Australija, Singapura, Brazila, Kanade i Meksika, ali ne i SAD-a, objavio je Reuters.