Tehnologija
0

Uskoro na tržištu Nintendo Wii video servis

Sarajevo-x.com
Japanski tehnološki gigant Nintendo u četvrtak je najavio je kako će svojim korisnicima uskoro ponuditi novu opciju, mogućnost gledanja video snimaka putem popularne igraće konzole Wii.

Kako saznaje AFP, uspješna kompanija iz Kiota, naime, planira razviti orginalni program kojem će korisnici Wii konzola moći pristupiti putem interneta i video klipove gledati na televiziji.

Jedan od vodećih proizvođača video igara udružio se sa uspješnom japanskom marketing agencijom Dents, kako bi zajedno razvili novi video servis, koji će u Japanu biti dostupan već sljedeće godine, a planiraju i proširenje na strana tržišta.

Japanski konkurent Sony već je počeo koristiti svoju igraću konzolu Playstation za online prodaju filmova i oglašavanje, i to postavljanjem reklamnih poruka unutar igara.

Jedan od istaknutijih oglašivača bio je i novoizabrani američki predsjednik Barack Obama, koji je svoju predsjedničku kampanju, između ostalog, vodio i preko video igre kompanije Electronic Arts namijenjene za Microsoftovu igraću kozolu XBox 360.

"Koristit ćemo prednosti prirodnog okruženja Wii konzole tako da dnevne sobe budu što udobniji i zabavniji prostor za komunikaciju među članovima porodice i prijateljima", saopćeno je u zajedničkoj izjavi firmi Nintendo i Dents.