|

Uskoro lansiranje luksuzne linije ručno rađenih mobitela

Uskoro lansiranje luksuzne linije ručno rađenih mobitela
5
Klix.ba
12.2.2013. u 16:24
9
komentara
5

dijeljenja
Uskoro lansiranje luksuzne linije ručno rađenih mobitela
Uskoro će se na tržištu pojaviti luksuzna, ručno rađena linija mobitela. Mobiteli nazvani Ti, koje će prodavati kompanija Vertu, imaju okvir napravljen od titanija i ekran od kristala safira. Njegova cijena će biti 14.200 funti (oko 16.500 eura).
Vertu, britanska kompanija koja je ranije bila u sklopu Nokije, je postala poznata 2002. godine, kada je nudila telefon Nokia po cijeni od 15.000 funti (oko 17.400 eura) napravljen od 18-karatnog bijelog zlata i sa okvirima od platine.

"Vertu Ti je naš najznačajniji proizvod posljednjeg desetljeća. Dizajn mobitela je unikatan za Vertu, a operativni sistem Android pruža intuitivno okruženje za sve korisnike. Vertu je prva kompanija na svijetu koja je počela prodaju luksuznih telefona, a u telefonu Vertu Ti se može vidjeti naše iskustvo i znanje. Ništa nije slično ovom telefonu", rekao je Perry Oosting, predsjednik i izvršni direktor kompanije.

Svaki telefon je napravljen ručno, a cijene se kreću od 6.800 funti (oko 7.900 eura) za model "Titanij crna koža" pa do 14.200 funti (oko 16.500 eura) za model "Crveno zlato".

Kompanija tvrdi da se njihovi ekrani od safira ne mogu ogrebati te da su četiri puta otporniji na udare od ostalih pametnih telefona na tržištu. Na pozadini telefona se nalazi kamera od osam megapiksela, a naprijed kamera od 1,3 megapiksela. Uređaj ima dvojezgreni procesor od 1,7 gigaherca, 1 GB RAM-a te 64 GB interne memorije.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...