Tehnologija
0

Uskoro izlazi nova video igra "Guitar Hero" za fanove Aerosmitha

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kompanija Activision u petak je predstavila svoj novi naslov video igre "Guitar Hero" koji je posvećen kultnim rock veteranima, grupi "Aerosmith", čime je ova milijardu dolara vrijedna franšiza dobila potpuno novi smjer.

Nova video igra koju je kompanija Activision u petak zvanično predstavila javnosti ima jednostavan naziv "Guitar Hero: Aerosmith", a u prodaji bi se trebala naći već ovog ljeta, što je iznenadilo mnoge analitičare i obožavatelje ove uspješne franšize koji su izlazak novog naslova očekivali tek za novogodišnje praznike.

Grupa "Aerosmith" je poznata po hitovima poput "Dream On" i "Sweet Emotion", te je proglašena i najprodavanijom američkom rock grupom svih vremena, sa prodanih 66, 5 miliona albuma samo u SAD-u, a upravo će kupci novog "Guitar Hero" naslova moći uživati u više od 30 pjesama ove svjetski poznate grupe. Još uvijek nije poznata cijena po kojoj će se prodavati nova video igra.

"Novi naslov će pokriti više od 30 godina postojanja ovog benda, tj. njihov put od učenika srednje škole do kraljeva rocka, otkrio je za Reuters Kai Huang, koji je na čelu Activisionove jedinice odgovorne za razvoj pomenute franšize, RedOctane.

U video igrama "Guitar Hero", igrači pokušavaju na vrijeme pritiskati obojene dugmiće na kontroleru u obliku gitare dok se note spuštaju na dno ekrana. Ukoliko igrači pogode note, pjesma će biti odsvirana ispravno, a oni nagrađeni bodovima.

Od izlaska orignalnog naslova video igre "Guitar Hero" krajem 2005. godine, ovaj serijal je prodan u više od milijardu primjeraka širom svijeta, a u zavisnosti od verzije video igra zajedno sa kontrolerom košta između 80 i 100 dolara, dok se sama video igra može kupiti za 40 do 60 dolara.