Velika Britanija
0

Upozorenje korisnicima Facebooka

Sarajevo-x.com
Kreditne kompanije koriste web stranicu za društveno umrežavanje, Facebook kako bi pridobili mlade ljude.

Predstavnici britanske organizacije Credit Action ističu da se na web stranici pojavljuju mnoge reklame koje promoviraju povoljne uslove kreditiranja za osobe sa slabom kreditnom sposobnošću. Mnoge od ovih reklama, navodno, ruše postojeća pravila.

Organizacija je uputila žalbu Office of Fair Trading.

Iz organizacije Credit Action stiže obavijest da mnogi oglašivači krše britanska pravila oglašivanja, reklamirajući “povoljne” kredite, a ne dajući detalje o visini kamatne stope. Odnedavno se u praksi savjetuje da korisnici Facebooka upozore nadležne za web stranicu o reklamama koje krše pravila oglašivanja.

Glasnogovornik organizacije Credit Action je izjavio da su web stranice za društveno umrežavanje, konkretno Facebook, postale nevjerovatno popularne i to ne samo među korisnicima njihovih usluga. I mnoge kreditne kompanije se koriste ovim medijem kako bi reklamirali svoje proizvode, izvještava BBC.

“Radi se o popularnoj metodi koja za ciljnu grupu ima mlade ljude, zahvaljujući kojima je stranica ostvarila nevjerovatnu popularnost”, objasnio je glasnogovornik.