Senzacija u Berlinu
49

Upoznajte se Cyberdogom 2 koji pravi salto unazad te drugim uređajima Xiaomija u Berlinu

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Kompanija Xiaomi jučer je predstavila nove uređaje 13T serije pametnih telefona koji su ujedno i prvi telefoni srednje klase sa Leica sočivima, a uz to su predstavljeni i Cyberdog 2 i drugi aksesoari.

Svjetski sci-tech mediji jučer su imali priliku prisustvovati prezentaciji nove Xiaomi 13T serije pametnih telefona u Berlinu, a prije toga mogli su se upoznati sa poboljšanom verzijom Cyberdoga 2 koji je javnosti predstavljen 14. augusta ove godine.

Cyberdog 2 je poboljšana verzija radnijeg Cyberdoga, težak je 8,9 kilograma, veličine doberman, ali i manji u odnosu na svog prethodnika.

Inžinjeri ovog tehnološkog giganta radili su na poboljšanju karakteristika Cyberdoga 2 tako da je sada još više "istinski ljubimac" po načinu ponašanja, pokretima, interakciji i odgovoru na zahtjev vlasnika.

Cyberdog 2 sada ima mogućnost da radi salto unazad, ali i da se okrene na leđa te ponovo ustane na noge, ali i da s njim radite trening i dnevnu šetnju što je najbolje prikazano u videu.

Nakon prezentacije pametnih telefona uslijedila je posjeta showroom-u gdje su predstavljeni posljednji noviteti od Xiaomija kao što je Xiaomi Watch 2 Pro kojeg odlikuje Google Wear OS podrška te predstavlja zamjenu za mobilni uređaj tokom treninga, shoppinga (op.a. beskontaktno plaćanje Google Wallet), slušanaj muzike, razgovora i slično. Dolazi u dvije verzije i to LTE i Bluetooth, baterijom koja traje 65 sati te opcijom upravlja kamerom mobilnog telefona sa pametnog sata.

Cijena Bluetooth verzije je 269 eura, dok će cijena LTE verzije iznositi 329 eura.

Za ljubitelje fitnessa predstavljen je Xioami Smart Band 8 koji je ovaj put spoj sporta i styla zahvaljujući narukvicama i načinu nošenja (kao lančić ili na patikama tokom trčanja), a njegova cijena je skromnih 39,90 eura.

"Očigledno je da je cijena nove 13T serije sa izvanrednim kamerama za jedinstveno iskustvo fotografisanja jednostavno nevjerovatna. Flagship mogućnosti i tehnologiju na taj način donosimo do mnogo više ljudi", kazao je TJ Walton, menadžer marketinga proizvoda.

Vezani članci