{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ultra-mali laptopi - nije sve u veličini

S
31.7.2007. u 13:55
0
0
Ultra-mali laptopi - nije sve u veličini
0
Ultra-mali laptopi - nije sve u veličini
U eri pametnih telefona sa mogućnošću spajanja na Internet možda se čini da su ultra-mali laptopi bespotrebni. Ipak, ljudima koji su često u pokretu, a stvarno im je potreban računar, high-tech telefon nije riješenje, ma koliko god on bio pametan, a standardni laptopi su ipak preveliki i preteški. Takvim osobama se riješenje nudi u tri laptopa.
[SLIKA]1[/SLIKA]Sony Vaio VGN-UX390N

Od sva tri modale koja predstavljamo, novi Vaio VGN-UX390N je najbogatiji raznovrsnim opcijama. Ima dvije ugrađene kamere, skener za otisak prstate 32-gigabajtni flash SSD (solid-state flash memory drive) koji je izdržljiviji od tradicionalnog diska i može duže raditi na bateriji. UX390N ima najsvjetliji i najoštriji ekran, no imenzije od samo 4,5 inča će otežati čitanje sitnijih slova. Vaiokoristi Edge mobilnu tehnologiju za konektovanje na Internet, kada Wi-Fi nije dostupan. Težak je nešto više od kilograma, a cijena, sitnica. Samo 2.500 dolara.

[SLIKA]2[/SLIKA]Samsung Q1P SSD

Samsung ima nešto drugačiji pristup mobilnim računarima. Nema tastaturu, a taj nedostatak riješio je odličnim 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir. Taj ekran će se jednostavno pretvoriti u tastaturu, a još bolje - možete uzeti olovku (stylus) u ruke i pisati svojim rukom. I on ima 32-gigabajtni SSD. Uz njega možete nositi i prijenosnu USB tastaturu. Ovaj Samsung je najbliži standardnom laptopu, bez da zaista i jeste. Od tri koja predstavljamo, ovo je najveći i najteži računar, mase veće od 1,5 kg. Da bi imali ovakav računar potrebno vam je najmanje 2000 dolara.

[SLIKA]3[/SLIKA]OQO Model 02

OQO, drugi model ponosi se oštrim ekranom, 60-gigabajtnim hard diskom i ergonomskim docking stationom. Tipke na tastaturi su dovoljno razmaknute da bi se izbjeglo stiskanje dviju istovremeno, što je velika boljka ultra malih računara. Ima opciju EVDO mobilnog broadbanda i wi-fi dostupnost. Ipak nedostatak FireWirea znači da pojedine MP3 playere i web kamere nećete moći ukopčati. Cijena ovog računara je 1850 dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: